Nieuws

Maandag 12 en maandag 19 november hebben diverse HOT-ters zich muzikaal ingezet voor alle leerlingen van de basisschool De Wielerbaan, te Enschede.

Met juf Astrid als muzikaal leider speelden de muzikanten eerst enkele muziekstukken met een voor alle leerlingen bekende melodie; van piratenmuziek naar muziek over zeemeerminnen, om van daaruit over te gaan op zigeunermuziek, waarbij droefheid en vrolijke muziek elkaar afwisselden.

Alle kinderen, van de groepers 1 t/m de groepers 8, ervaarden de duidelijke wisselingen van de sferen, hoe jong ze ook waren.

Daarna mochten de kinderen raden hoe de instrumenten genoemd worden, om deze daarna eens te bespelen!!
Onder luid getetter en gelach hebben zowel de kinderen als de muzikanten een heerlijke moment gehad.

In de pauze werd het 'alom bekende lied' van heel de basisschool ingezet op de tribune; Het lied "De Wielerbaan".
Alle kinderen zongen uit volle borst mee. Wat een vreugde!

Trots dat ze geluid kregen uit alle instrumenten mochten de leerlingen daarna nog even plaats nemen om samen muziek te maken als één groot orkest.
Samen met de muzikanten speelden ze allemaal op een ander instrument het lied "Iedereen is anders, okido!"
(Benieuwd naar het lied? https://www.youtube.com/watch?v=AMJDJaqalfE)

Al met al, voor iedereen, ook voor alle leerkrachten een heel geslaagde dag.

We hopen op herhaling van deze mooie muzikale momenten, ook na schooltijd :)

Ook belang bij onze muzikale inzet om kinderen enthousiast te krijgen voor muziek?
We kijken graag samen met u naar de eventuele mogelijkheden!

IMG 20180415 WA0000

IMG 20180415 WA0002

IMG 20180415 WA0001

HOT GOES ON STAGE

Een bijzonder programma deze keer, met vocale en instrumentale bijdragen. Zangsoliste Crystel Benton zal ondermeer schitteren in muziek uit de opera Carmen van Georges Bizet. Het orkest pakt uit met een aantal kloeke werken uit de wereld van de filmmuziek. Denk aan Pirates of the Caribbean en Star Wars Saga.

Crystel Benton (1985) is geboren en opgegroeid in Marlborough, Nieuw-Zeeland. Tijdens haar zang studie aan de Universiteit van Otago maakte zij in 2007 haar Opera debuut als de rol van Gretchen Larnach, uit de Nieuw-Zeelandse Opera “Larnach”. Nadat zij in 2008 haar Bachelor of Music diploma aan de Universiteit van Otago behaalde verliet zij Nieuw-Zeeland voor Europa. Na verdere studies in Italie en Engeland verhuisde Crystel naar Nederland. In 2012 vertolkte Crystel de rol van Gilda in Verdi’s opera “Rigoletto” en in datzelfde jaar ronde zij haar Master of Music studie af aan het Conservatorium van Utrecht onder begeleiding van Dobrinka Yankova.

Crystel Benton

Crystel Benton was solist bij zowel Internationale Taptoe België als Berlin Tattoo, waarbij zij samen werkte met tenor Stephen Chambers. Tijdens haar tour met Musikparade in ’13 en ’14 werkte zij samen met de New Zealand Highland Dance Company en de Celtic Pipe Band. Gedurende deze tour traden zij op in meer dan 30 steden en arena’s in Duitsland waaronder de Lanxess Arena in Keulen en de Max-Schmeling-Halle in Berlijn.

HOT poster

Het is eindelijk zover. Met trots presenteert HOT haar CD die uitgebracht is ter gelegenheid van het 10 jarig jubileum. De CD bevat schitterende werken uitgevoerd door HOT en HOT2B.

Harmonie Orkest Twente – kortweg: HOT is jonge enthousiaste vereniging dat streeft naar een zo hoog mogelijk muzikaal niveau en wil tegelijkertijd een (h)echte club zijn. Naast gezamenlijke musiceren, worden er dan ook regelmatig activiteiten georganiseerd om de onderlinge band te benadrukken en te versterken.

Dankzij een actief jeugdbeleid krijgen we gelukkig aanvragen van kinderen die lid willen worden van onze vereniging en dat is mooi! Samen muziek maken, een instrument leren bespelen, het is een prachtige hobby waaraan je je hele leven veel plezier kunt beleven. De orkesten, de jeugdopleiding, de activiteiten kost de vereniging erg veel geld, dat onmogelijk alleen door middel van contributies kan worden opgebracht.

Voor slechts 2,50 euro per maand kunnen wij met uw steun de muzikale jeugd een prachtig toekomstperspectief bieden en u laten genieten van mooie concerten

Zo wordt u Vriend van HOT
Als u ook wilt blijven genieten van onze orkesten en alle (jeugd)activiteiten van HOT en u wilt ons hierbij helpen kunt u via het contactformulier uw gegevens (naam en adres) achterlaten onder vermelding van "Vrienden van HOT". U krijgt dan een machtingingsformulier thuisgestuurd. Ook bent u natuurlijk welkom op onze repetitie op maandagavond voor meer informatie.

Voor wat hoort wat
Als goede vriend van HOT willen we natuurlijk ook dat u op de hoogte blijft van de activiteiten van de vereniging. Daarom regelmatig de digitale nieuwsbrief. Tevens nodigen wij u uit voor onze concerten en andere activiteiten. Ook krijgt u korting op de entreeprijzen van onze galaconcerten.