HOT GOES ON STAGE

Een bijzonder programma deze keer, met vocale en instrumentale bijdragen. Zangsoliste Crystel Benton zal ondermeer schitteren in muziek uit de opera Carmen van Georges Bizet. Het orkest pakt uit met een aantal kloeke werken uit de wereld van de filmmuziek. Denk aan Pirates of the Caribbean en Star Wars Saga.

Crystel Benton (1985) is geboren en opgegroeid in Marlborough, Nieuw-Zeeland. Tijdens haar zang studie aan de Universiteit van Otago maakte zij in 2007 haar Opera debuut als de rol van Gretchen Larnach, uit de Nieuw-Zeelandse Opera “Larnach”. Nadat zij in 2008 haar Bachelor of Music diploma aan de Universiteit van Otago behaalde verliet zij Nieuw-Zeeland voor Europa. Na verdere studies in Italie en Engeland verhuisde Crystel naar Nederland. In 2012 vertolkte Crystel de rol van Gilda in Verdi’s opera “Rigoletto” en in datzelfde jaar ronde zij haar Master of Music studie af aan het Conservatorium van Utrecht onder begeleiding van Dobrinka Yankova.

Crystel Benton

Crystel Benton was solist bij zowel Internationale Taptoe België als Berlin Tattoo, waarbij zij samen werkte met tenor Stephen Chambers. Tijdens haar tour met Musikparade in ’13 en ’14 werkte zij samen met de New Zealand Highland Dance Company en de Celtic Pipe Band. Gedurende deze tour traden zij op in meer dan 30 steden en arena’s in Duitsland waaronder de Lanxess Arena in Keulen en de Max-Schmeling-Halle in Berlijn.